De Gesù-markt brengt het neusje van de zalm uit het ambachtelijke landschap van Brabant en het Pajottenland samen in een gezellig, authentiek en luchtig kader. Smaakvolle seizoensproducten en een leuke binnentuin met grote tafels scheppen de perfecte locatie om de smaakpapillen te verwennen, het glas te heffen en de wereld te verbeteren.
René Sépul
journalist, recensent en gastronomieredacteur

Op deze markt, onder de gewelven van de keurig gerestaureerde oude Gesù-kerk, zullen de inwoners en bezoekers van Brussel terechtkunnen voor de producten en diensten van heel wat ambachtslieden. De aanbieders worden zorgvuldig uitgekozen op basis van hun expertise en complementariteit, en behoren tot de besten in hun specialiteit.

In steden als Lissabon, Londen, Turijn, Bordeaux, Barcelona of Kopenhagen behoren dit soort overdekte oude markten tot de drukstbezochte plaatsen. Hier komen traditie, gastronomie, gezelligheid en genieten samen. Fijnproevers kunnen er uiteraard authentieke voedingsmiddelen kopen bij de beste ambachtslieden, maar men kan er ook lekker kuieren en ondertussen de ogen de kost geven en de smaakpapillen verwennen. Hier ontdek je lokale specialiteiten in een warm en inspirerend kader.

De Gesù-markt, dat is puur genieten in een wereld vol bijzondere smaken en licht. Hier zal je zowel jonge als minder jonge mensen aantreffen, gezinnen, nieuwsgierigen, toeristen, buurtbewoners, Brusselaars uit zowel de boven- als de benedenstad… Kortom, iedereen die houdt van wat echt en authentiek is.

In een uniek architecturaal kader richt de Gesù-markt de schijnwerpers op biologische en lokale voeding, op tradities en vakmanschap, op menselijke warmte en creativiteit. Je ziet er de kunstzinnige chocolatier aan het werk, praat er met tuinbouwers over de beste seizoensgroenten en -fruit, proeft nieuwe of traditionele Belgische bieren, geniet van een hapje bij het frietkot, in het restaurant of aan een van de gemeenschappelijke tafels, wandelt over de groene paden van de bijbehorende tuin…

De Gesù-markt is leven en genieten, alleen, met het gezin of met vrienden.

Betoverend

Tussen nissen en glasramen, geuren en smaken.
Tussen spiritualiteit en zintuiglijk genot.
Een unieke alchemie van indrukken en emoties.

Veelzijdig

Meer dan een eeuw geschiedenis.
Van bezinning tot vervoering.
Eindeloos genieten.

Authentiek

Natuursteen en goddelijk licht.
Oude ambachten en moderne expertise.
Respect voor wat echt en menselijk is.